Bölge seçiniz
Gönder

Getinge introduceert Poladus 150 – de toekomst van sterilisatie bij lage temperaturen

Deze week onthult Getinge de Poladus 150, de nieuwste innovatie op het gebied van sterilisatie bij lage temperaturen, ontworpen voor hittegevoelige chirurgische instrumenten. Uitgerust met geavanceerde technologie om kruisbesmetting te voorkomen, speelt Poladus 150 een cruciale rol bij het voorkomen van zorggerelateerde infecties (HCAI's).

Getinge’s nieuwe lage-temperatuursterilisator Poladus 150, met verdampte waterstofperoxide (VH2O2), werkt bij een milde temperatuur tot 55°C, waardoor instrumenten zonder lumen, met flexibel lumen en met rigide lumen klaar zijn voor de volgende operatie.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor onze Infection Control divisie. De Poladus 150 maakt onze ambitie waar om een toonaangevende speler te zijn op het gebied van VH2O2-sterilisatie bij lage temperaturen, een van de meest dynamische segmenten, met de ontwikkeling van steeds geavanceerdere endoscopische en robotprocedures. Deze productlancering is een geweldige aanvulling op ons portfolio voor centrale sterilisatieafdelingen (CSA’s)”, zegt Stéphane Le Roy, President of Surgical Workflows bij Getinge.

De nieuwkomer brengt een groot aantal prestaties en voordelen met zich mee die nieuwe normen stellen op het gebied van steriele herverwerking.

“Het biedt concurrerende sterilisatieclaims en capaciteit, waardoor een veilige en effectieve manier wordt gegarandeerd voor het herverwerken van zowel flexibele als rigide instrumenten die worden gebruikt bij endoscopie en chirurgische operaties”, zegt Sophia Brüggemann, Product Manager bij Getinge.

Het innovatieve Cross-Contamination Barrier (air barrière) ontwerp van de sterilisator zorgt voor gescheiden luchtstromen in verschillende zones, waardoor de verspreiding van schadelijke bacteriën en virussen wordt voorkomen. Dit vermindert het risico op kruisbesmetting en helpt zorginfecties te voorkomen, die een aanzienlijk risico voor patiënten vormen en kunnen resulteren in ernstige complicaties en langdurige ziekenhuisopnames.

“We hebben prioriteit gegeven aan het welzijn van de gebruiker en aan de efficiëntie, met functies als een comfortabele laadhoogte, een automatisch te openen klep waarachter het flesje waterstofperoxide geplaatst wordt, een voetschakelaar voor handsfree bediening en een RFID-lezer voor naadloze gebruikersidentificatie”, legt Sophia uit.

De Poladus 150 van Getinge is ontworpen om hoge prestaties te leveren en een naadloze workflow voor ziekenhuizen te garanderen. De snelle voorverwarmtijd, de grote kamercapaciteit en de afmetingen zijn afgestemd op de hoge eisen van CSA’s.

“Met de Poladus 150 bieden we een hoge doorvoer zonder concessies te doen aan de kwaliteit of veiligheid, waardoor ziekenhuizen kunnen voldoen aan hun behoeften op het gebied van sterilisatie”, voegt Sophia toe.

Connectiviteit en traceerbaarheid van instrumenten staan ook voorop bij de voordelen van de Poladus 150. Het maakt verbinding met FleetView, een tool voor het beheer van de levenscyclus van apparaten, en met T-DOC, de software van Getinge voor het beheer van de steriele voorraad. Deze integratie stroomlijnt het beheer van ziekenhuisapparatuur, waardoor het volgen van instrumenten eenvoudig wordt.

Als aanvulling op de Poladus 150 zal Getinge een breed assortiment verbruiksartikelen voor lage temperaturen aanbieden, waaronder H2O2-sterilisatiemiddelen, biologische en chemische indicatoren, VH2O2-tape en Tyvek®-rollen en -zakjes. Deze verbruiksartikelen zijn ontworpen om veilige sterilisatie en een soepele workflow te garanderen.

Sophia benadrukt de holistische aanpak van de Poladus 150:

“We introduceren een uitgebreid sterilisatie-ecosysteem dat de workflow en veiligheid van zorgverleners over de hele wereld verbetert.”


Ontdek Poladus 150 >>

Deze tekst is bedoeld om informatie te verstrekken aan een internationaal publiek buiten de VS.